Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Θρησκευτικός γάμος ομοφυλοφίλων!!!

Από την 1 Νοεμβρίου 2009, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στη Σουηδία θα μπορούν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο. Την περασμένη Πέμπτη, στις 22/10/09, επικυρώθηκε από την Λουθηρανική Εκκλησία της Σουηδίας, με ψήφους 176-62, η επίμαχη απόφαση,που θα αρχίσει να ισχύει από την 1 Νοεμβρίου. Να πούμε, ότι στη Λουθηρανική Εκκλησία της Σουηδίας, ανήκει το 80% των Σουηδών.

Όμως, ήδη από τον Μάρτιο του 2007 η εκκλησία ανακοίνωσε, ότι εγκρίνει τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Επίσης, σε ψηφοφορία, που έγινε στο Σουηδικό Κοινοβούλιο, 6 στα 7 κόμματα συνφώνισαν με τον ομοφυλοφιλικό γάμο.
Το φθινόπωρο του 2006, σε δημοσκόπηση, βρέθηκε, πως το 71% των Σουηδών δεν αντιτίθονταν σε μια μελλοντική νομιμοποίηση γάμου ομοφυλοφίλων.
Γενικά, σε όλο τον κόσμο, ο ομοφυλοφιλικός γάμος, είναι νόμιμος σε Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Καναδά, Ν. Αφρική, Νορβηγία και επίσης μερικές πολιτείες των ΗΠΑ και του Μεξικού.

Στην Ελλάδα, τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια δεν αναγνωρίζονται από το κράτος.

Ενώ στο άλλο άκρο, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως σε Αφρικανικές και Αραβικές, ενώ σε κάποιες από αυτές εφαρμόζεται και θανατική ποινή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter