Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

Παιδιά ενός άλλου Θεού....


 

Η ακόλουθη φωτογραφία ειναι η βραβευμένη με βραβείο Πούλιτζερ το 1994 η οποία τραβήχτηκε στο Σουδάν στη διάρκεια του λοιμού. Η φωτογραφία απεικονίζει ενα παιδί που χτυπήθηκε από την πείνα το οποίο σέρνεται προς μια βάση σίτησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά.


Το όρνιο περιμένει να πεθάνει το παιδί ώστε να το φάει. Η εικόνα αυτή σοκάρισε όλο τον κόσμο. Κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε το παιδί, περιλαμβανομένου και του φωτογράφου ο οποίος έφυγε αμέσως μετά την λήψη της φωτογραφίας.

Τρες μήνες αργότερα αυτοκτόνησε λόγω κατάθλιψης...

Tα ακόλουθα βρέθηκαν στο ημερολόγιό του...
“Θεέ μου, υπόσχομαι ότι ποτέ δεν θα σπαταλήσω το φαγητό μου όσο δυσάρεστη γεύση και να έχει και όσο χορτάτος και εάν είμαι. Προσεύχομαι να προστατεύσεις αυτό το μικρό αγόρι να το οδηγήσεις και να το απαλλάξεις από την δυστυχία του. Προσεύχομαι όλοι μας να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι προς τον κόσμο γύρω μας και να μην τυφλωνόμαστε από την δική μας εγωιστική φύση και συμφέροντα”
Εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν ετησίος,ενω ο δείθεν πολιτισμένος δυτικός κοσμος τα αγνοεί.Οι ισχυροί του κόσμου αγνοούν τα πραγματικά αίτια του προβλήματος αφού υπηρετούν μεγάλα συμφέροντα.Για πόσο θα ανεχόμαστε τετοιες εικονες εμεις οι ''καλοταϊσμένοι'';

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου