Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Σαμαράς: «Συναίνεση τέλος»


Ανήσυχος για τις εξελίξεις στην οικονομία και ιδιαίτερα για τα δημοσιονομικά σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς περισσότερες πληροφορίες στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο κ. Σαμαράς άσκησε αυστηρή κριτική σε πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης. Επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά στους χειρισμούς των δημοσιονομικών σε σχέση και με την Ευρωζώνη να στέλνει συνεχώς αντιφατικά μηνύματα, με πιο χτυπητό παράδειγμα τις δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου περισσότερες πληροφορίες περί «Τιτανικού».

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. «Πηγαίνω εκεί για να βάλω πλάτη για την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σαμαράς στον πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας ότι συνδέεται με τον κ. Μπαρόζο από πολύ παλιά. Σημείωσε δε πως το στοίχημα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να κλίνει προς τις ελληνικές απόψεις.Για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία ο κ. Σαμαράς είπε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και πρότεινε η έρευνα να αρχίσει από το 1980 «για να δούμε τι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, όταν ήρθε στη κυβέρνηση το 1981».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε, πάντως, στον κ. Παπανδρέου ότι με αυτή τη διαδικασία θα τραυματιστεί περαιτέρω η εικόνα της χώρας, βγάζοντας προς τα έξω διάφορα πράγματα. Στο ερώτημα αν υπό τις παρούσες συνθήκες υπάρχει σήμερα συναίνεση της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση η Ρηγίλλης απαντά ότι «τα πράγματα σήμερα δεν είναι εκεί που ήταν στο εγγύτερο παρελθόν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης των δύο αρχηγών».Στο δε θέμα των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης ο κ. Σαμαράς επέμεινε πως είναι προτιμότερη λύση, εφ'Α όσον απαιτηθούν νέα μέτρα μέχρι τις 16 Μαρτίου. να τα αποφασίσει και να τα πάρει η κυβέρνηση, παρά να υποχρεωθεί σε σειρά μέτρων που θα της επιβληθούν από τις Βρυξέλλες. Όλα αυτά είναι για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και να μην χρειαστεί μονομερής προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε στον πρωθυπουργό δέσμη αναπτυξιακών μέτρων με χαμηλό ή μηδενικό δημοσιονομικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter