Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Αντίστροφη μέτρηση για το «πακέτο» μεταρρυθμίσεων


Αντίστροφη μέτρηση ξεκινά από τη Δευτέρα για το πρώτο «πακέτο» οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που έχει επιλέξει, βάζοντας παράλληλα και έναν φραγμό, στα παιχνίδια των κερδοσκόπων.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στην Ευρωζώνη και το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την Τρίτη στο Παρίσι, ενώ το θέμα θα τεθεί και στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η εξέλιξη σχετικά με τη στοχοποίηση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία μεμονωμένη υπόθεση. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι ευρωπαϊκό και διεθνές και πρέπει να αναλάβουμε συντονισμένη δράση με αλληλεγγύη πάνω σε αυτό το θέμα.

Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τόνισε πως εμείς είπαμε ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει και σε αυτό επιμένουμε. Και πρόσθεσε ότι εμείς ό,τι είχαμε πει, το κάναμε, πήραμε μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter