Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Μέτρα - ανάσες για την Οικονομία προτείνει η ΝΔ


Συνολικά 23 μέτρα, τα οποία θα δώσουν άμεσα μια ανάσα τόνωσης στην ελληνική αγορά, προτείνει στη Κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία, η οποία εκτιμά ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα είναι μονομερή.
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, τα μέχρι σήμερα μέτρα της Κυβέρνησης, αφορούν στο δημοσιονομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, αγνοώντας την αναγκαία τόνωση και ανάπτυξη της Οικονομίας, χωρίς την οποία η ανεργία θα εκτοξευθεί στα ύψη. Χρειάζονται και αντισταθμιστικά μέτρα τόνωσης της ενεργού ζήτησης.

Ειδικότερα, τονίζει ότι έχει σοβαρές επιφυλάξεις για την ορθότητα και αποτελεσματικότητα πολλών κυβερνητικών μέτρων, όπως η αύξηση των φορολογίας καυσίμων και η υπέρμετρη επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας.Η Νέα Δημοκρατία, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, θεωρεί οικονομικά και κοινωνικά απαράδεκτη τη λήψη φορολογικών μέτρων και την περιοριστική εισοδηματική πολιτική που επιβαρύνουν τα μικρομεσαία εισοδήματα πριν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια καταπολέμησης των εκφυλιστικών φαινομένων της διαφθοράς, σπατάλης, φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην υιοθέτηση των ακόλουθων πολιτικών και μέτρων που θα δώσουν άμεσα μια ανάσα τόνωσης στην ελληνική αγορά. Τα μέτρα αυτά είτε επιβαρύνουν ελάχιστα είτε καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε κάθε περίπτωση, θα οδηγήσουν σε τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, σε ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε αύξηση της κατανάλωσης και αποτελούν μια άμεση απάντηση στην ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter