Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Μύνημα Χριστόφια προς κάθε κατεύθυνση !


Την ευχή να επικρατήσει επιτέλους η ενότητα σε αυτόν τον τόπο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας ύστερα από τον καθαγιασμό των υδάτων, με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανίων στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας.

"Η ευχή μου σήμερα, ημέρα των Θεοφανίων, είναι να επικρατήσει, επιτέλους, η ενότητα σε αυτό τον τόπο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Εγώ δηλώνω ότι εργάζομαι γι’ αυτό, έστω και αν υπάρχουν αμφισβητήσεις και θα συνεχίσω να εργάζομαι», δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα, ευχήθηκε όπως ''του χρόνου να αγιαστούν τα νερά σε ολόκληρη την Κύπρο, στην Κερύνεια, στη Μόρφου, την Αμμόχωστο, παντού, σε ολόκληρη την Κύπρο''.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: ''αυτά που συμβαίνουν, συμβαίνουν. Εχω την ψυχραιμία να τα ακούω και τα αφομοιώνω».

Ο επίσημος εορτασμός των Θεοφανίων έγινε φέτος στην Αγία Νάπα. Η θεία λειτουργία τελέστηκε στην εκκλησία της Παναγίας της Αγίας Νάπας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της συζύγου του Ελσης, του Προέδρου της Βουλής Μάριου Καρογιάν, του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού, των Υπουργών Αμυνας Κώστα Παπακώστα και Εμπορίου Αντώνη Πασχαλίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας και πλήθος κόσμου.

Μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε πομπή προς το λιμανάκι της Αγίας Νάπας όπου έγινε η βάπτιση του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων. Κατά τη διάρκεια της τελετής παιάνιζε η φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς. Γύρω στους 20 κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Το Δημαρχείο της Αγίας Νάπας τίμησε τον κολυμβητή που βρήκε το σταυρό, δίδοντάς του ένα χρυσό σταυρό ενώ στους υπόλοιπους έδωσε ασημένιους σταυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter