Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Σας θυμίζει κάτι;

Ένας 15χρονος μαθητής σκοτώθηκε, ενώ τέσσερις διαδηλωτές και εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Μέριντα της Βενεζουέλας, κατά της απόφασης του Ούγκο Τσάβες να αναστείλει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού RCTV Internacional.

"Δυστυχώς μία ομάδα σπουδαστών που διαδήλωνε ειρηνικά δέχτηκε την επίθεση δειλών και αυτό το θλιβερό γεγονός κατέληξε στη δολοφονία ενός 15χρονου νεαρού", δήλωσε υπουργός Εσωτερικών Τάρεκ Ελ Αϊσάμι.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές στο Καράκας και άλλες πόλεις που διαμαρτύρονταν για την αναστολή λειτουργίας του RCTV.

Την απόφαση του Τσάβες καταδίκασαν τόσο οργανώσεις υπέρ της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης όσο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ. "Κάθε φορά που η κυβέρνηση κλείνει ένα ανεξάρτητο δίκτυο, προκαλεί ανησυχία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Κρόουλι, τον οποίο η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε ότι ψεύδεται.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διεμήνυσε ότι μπορεί να επιτραπεί εκ νέου η λειτουργία του σταθμού, εάν συμμορφωθεί με το νέο νόμο που απαιτεί από τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν μέρος των ομιλιών του Τσάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter