Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

40 νεκροί από την γρίπη στην Ελλάδα!

Τέσσερα θύματα από τη "νέα γρίπη" κατεγράφησαν την Τετάρτη στη χώρα μας, ένα εξ αυτών χωρίς επιβαρυμένη υγεία. Ο αριθμός των νεκρών από τον Η1Ν1 είναι τώρα 40.

Πρόκειται για άνδρα 40 ετών, με ιστορικό κακοήθειας, ανοσοκατεσταλμένος που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, άνδρα 50 ετών, με σακχαρώδη διαβήτη που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, άνδρα 54 ετών, με ηπατική ανεπάρκεια, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έναν άνδρα 56 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, μία γυναίκα 49 ετών, ανοσοκατασταλμένη και υπέρβαρη, ένας 71 ετών, με ιστορικό αναπνευστικού νοσήματος, ΣΔ και υπέρβαρος και ένας άνδρας 52 ετών, χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί αντίσταση στο εμβόλιο του Tamiflu σε ΗΠΑ, Καναδά, Αργεντινή, Χιλή, Βραζιλία, Περού, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Σλοβενία, Ολλανδία, Δανία, Κίνα, Λευκορωσία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter