Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Συμφωνούν για επανένωση της Κύπρου!

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε χθες το πρωί στο Λονδίνο με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Οι δύο άνδρες παρακάθισαν σε πρόγευμα και συζήτησαν για τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού. Και οι δύο συμφώνησαν στην ανάγκη επίτευξης λύσης το συντομότερο και εμφανίστηκαν να συμμερίζονται πολλές θέσεις.

Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις, Νίκος Αναστασιάδης και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συμφωνούν στα περισσότερα που άγγιξαν στη συζήτησή τους κι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να αγωνιστούν για την επανένωση της Κύπρου. Και οι δύο χαρακτήρισαν εποικοδομοτική την ανταλλαγή απόψεων που είχαν
Οι δύο άνδρες επανέλαβαν τη θέση για λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, μια κυριαρχία και μια διεθνή προσωπικότητα.
Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι μοιράζεται με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ένα κοινό όραμα για την Κύπρο κι εξέφρασε την ευχή όπως η νέα χρονιά δώσει την ελπίδα για ειρήνη κι ευημερία όπως ανέφερε, παραπέμποντας στην επίτευξη της λύσης. Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης, στις δηλώσεις του, είπε: «Μοιραστήκαμε προβληματισμούς με την ελπίδα ότι μέσα από την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει πλήρης αποκάλυψη προθέσεων».

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στην επιτάχυνση των συνομιλιών που συμφώνησαν Χριστόφιας και Ταλάτ, ενώ κληθείς από Τ/κ δημοσιογράφο να σχολιάσει τη διεξαγωγή σε ολοήμερη βάση στα σπίτια των δύο ηγετών, τόνισε πως «επιτάχυνση των συνομιλιών μπορεί να συνεπάγεται και επιτάχυνση της επίτευξης λύσης». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «εξαρτάται και από την Τουρκία αν θα έλθει να συμβάλει και να βοηθήσει αποφασιστικά να εξευρεθεί λύση που να ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων».
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αποκάλεσε τον Τ/κ ηγέτη «εξοχότατο»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter