Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας


Αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας θα καταβάλει η κυβέρνηση, όπως δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας , κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές.

Ο υφυπουργός αφού εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο τριών ανθρώπων από την κακοκαιρία και τη συμπαράσταση του στις οικογένειες τους, διαπίστωσε ότι τα φαινόμενα μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα πλέον ακραία της τελευταίας τριακονταετίας. Αν και χαρακτήρισε τις ζημιές τεράστιες ωστόσο παρατήρησε ότι δεν είναι ανεπανόρθωτες και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη η Νομαρχία Μαγνησίας μέχρι τη Δευτέρα θα προβεί σε καταγραφή των ζημιών και το πόρισμα θα αποσταλεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Ο Νομάρχης Μαγνησίας ζήτησε μετά από συνεδρίαση του ΣΝΟ να κηρυχθούν έντεκα δήμοι και μία κοινότητα του Νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς είναι αμέτρητα τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία. Προς τούτο είχε και άμεση επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ώστε να προωθηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter