Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Απάντηση τραπεζιτών στην έκκληση Παπανδρέου


Στην έκκληση του πρωθυπουργού να επωμιστούν και οι τράπεζες μέρος του κόστους της εξόδου από την κρίση απαντούν οι τραπεζίτες, οι οποίοι, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς.

«Μην περιμένετε από μας την ανάπτυξη. Τα διεθνή στάνταρ δείχνουν ότι πρώτα ανακάμπτει η οικονομία και μετά οι τράπεζες», τόνισε από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Γκίκας Χαρδούβαλης, στέλεχος μεγάλης τράπεζας.

Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, το καλύτερο μέτρο για την τόνωση της ρευστότητας είναι να πληρώσει το δημόσιο άμεσα αυτά που χρωστά στους προμηθευτές του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων ζήτησε συμμετοχή όλων για να φύγει η ελληνική οικονομία από το τέλμα που την οδήγησαν οι πολιτικές των προηγούμενων χρόνων.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τις τράπεζες πως ενώ έχουν βοηθηθεί, σκανδαλωδώς όπως είπε, δεν συντρέχουν τους πολίτες, με αποτέλεσμα να πλήττεται ακόμη περισσότερο η πραγματική οικονομία, ενώ έστρεψε τα βέλη του και κατά των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους, τους οποίους μέμφθηκε για παιχνίδια εις βάρος της χώρας που επέτρεψε σε πολλούς να κερδοσκοπήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter