Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Μπροστά με 7,9% το ΠΑΣΟΚ!

Διαφορά 7,9 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ και σημαντική διαρροή ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε δημοσκόπηση της MRB, που παρουσίασε χθες το Mega.

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 38,2%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30,3%, ενώ σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 6,6%, ο ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,1%.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, ο ΛΑΟΣ -μετά και την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας- έχει τη χαμηλότερη συσπείρωση, ενώ ένας στους πέντε ψηφοφόρους των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου μετακινείται προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φόβοι για χρεοκοπία
Κατά λοιπά ένας στους τρεις πολίτες φαίνεται ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, ενώ το 85% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις επιταγές της ΕΕ, τηρώντας ταυτόχρονα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις (το 49% του συνόλου των πολιτών έχει την ίδια άποψη και το 44,4 έχει αντίθετη άποψη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter