Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Μήνυμα Παπανδρέου ενόψει της επετείου δολοφονίας του Αλέξη


Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, διοργανώνονται εκδηλώσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα στη μνήμη του.

Εν όψει των εκδηλώσεων αυτών, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα κατά της βίας, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καλώντας τους πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη. Πρέπει να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού με ένα μήνυμα κατά της βίας, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι προγραμματίζουν καταλήψεις και συλλαλητήρια.Ήδη, υπό κατάληψη τελούν εννέα πανεπιστημιακές σχολές στην Αθήνα, πέντε στη Θεσσαλονίκη, πέντε στην Πάτρα καθώς και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Παράλληλα, οι φοιτητές προγραμματίζουν συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, την ερχόμενη Κυριακή, τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Τρίωρη στάση εργασίας θα κάνει τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ.

Στο μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη, ένταση σημειώθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ, όταν φοιτητές επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτίριο, που είναι κλειστό λόγω των κρουσμάτων της νέας γρίπης. Οι φοιτητές είχαν προγραμματίσει γενική συνέλευση για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις κινητοποιήσεις για τον έναν χρόνο για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, και θεώρησαν ότι η σχολή έκλεισε για να μην γίνει η συνέλευση.

Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους φοιτητές την είσοδο στο κτίριο, και όπως αναφέρουν οι νεαροί, έγινε και ρίψη χημικών προκειμένου να απωθηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter