Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

100 000 Η1Ν1 στην Βουλγαρία

Περίπου 100.000 κρούσματα της νέας γρίπης () έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στη Βουλγαρία (δηλαδή 132 περιστατικά ανά 10.000 κατοίκους), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της χώρας Μπόζινταρ Νάνεφ.

Ο κ. Νάνεφ πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κηρυχθεί εθνική πανδημία, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι το τέλος τις εβδομάδας, αν τα κρούσματα υπερβούν το σχετικό όριο (200 στους 10.000 κατοίκους).

Μέχρι σήμερα, πανδημία έχει κηρυχθεί σε έξι περιοχές της Βουλγαρίας (Τεργκόβιστε, Γιάμπολ, Στάρα Ζαγόρα, Γκάμπροβο, Μπουργκάς και Σίλιστρα), καθώς και σε έξι δήμους (Νικόπολ, Σάμοκοφ, Βάρνα, Σούμεν, Λόβετς και Βράτσα).

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Βουλγαρικού Υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα γρίπη πέντε άτομα, ενώ άλλα πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Τα δημόσια νοσοκομεία της Βουλγαρίας έχουν εφοδιαστεί με περίπου 130.000 δόσεις των φαρμάκων Relenza και Tamiflu. Ως απόθεμα διατηρούνται άλλες 80.000 δόσεις.

Το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας κίνησε ήδη διαδικασίες για την προμήθεια 200.000 επιπλέον δόσεων. Ο κ. Νάνεφ διευκρίνισε ότι το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης δεν έχει φθάσει ακόμα στη Βουλγαρία λόγω νομικών προβλημάτων, που αναμένεται να λυθούν με την τροποποίηση της νομοθεσίας για τη χρήση φαρμάκων, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter