Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πέφτει στα μάτια των Αμερικανών ο Ομπάμα!

Κάτω από το 50% έπεσε το ποσοστό αποδοχής του έργου του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση, η οποία αποτελεί ένδειξη ότι υφίσταται τις συνέπειες της μακράς αντιπαράθεσης για την υγειονομική περίθαλψη και της αδυναμίας στην οικονομία, όπως ανέφερε την Παρασκευή το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallup.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση , μόνο το 49% των Αμερικανών εγκρίνουν τις επιδόσεις του Ομπάμα. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Κίνιπιακ την περασμένη Τετάρτη είχε αναφέρει παρόμοια αποτελέσματα, με την υποστήριξη στον Ομπάμα να βρίσκεται στο 48%.

Είναι η πρώτη φορά σε αυτές τις δύο δημοσκοπήσεις που η υποστήριξη στον Αμερικανό πρόεδρο πέφτει κάτω από το 50%. Για μήνες βρισκόταν λίγο πάνω από το 50%, ενώ όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο ήταν κάτι λιγότερο από 70%.

Το Gallup ανέφερε πως η πτώση στη δημοτικότητα του Ομπάμα είναι πιθανόν αποτέλεσμα του έντονου δημόσιου διαλόγου που διεξάγεται για την υγειονομική περίθαλψη, καθώς και της κακής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η οικονομία των ΗΠΑ περισσότερες πληροφορίες με εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς.

«Οι Αμερικανοί ανησυχούν επίσης για την εξάρτηση της κυβέρνησης Ομπάμα από τις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του έθνους και το αυξανόμενο έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού», ανέφερε το Gallup σε μία ανάλυση της δημοσκόπησής του, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.533 ανθρώπων από την Τρίτη έως την Πέμπτη. Το περιθώριο λάθους ήταν συν/πλην τέσσερις μονάδες.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να δείξουν υπομονή στο θέμα της οικονομίας, τονίζοντας ότι η πρόσφατη ασιατική περιοδεία του είναι κρίσιμης σημασίας για τις αμερικανικές εξαγωγές, σε μία προσπάθεια να αντικρούσει όσους τον κατηγορούν ότι γύρισε με «άδεια χέρια».

Με την ανεργία να βρίσκεται στο ποσοστό ρεκόρ του 10,2% και την άλλοτε δυσθεώρητη δημοτικότητά του να παίρνει την κατιούσα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει λίθον επί λίθου στην προσπάθειά του για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Μπορεί να απαιτήσει χρόνο, αλλά σας υπόσχομαι το εξής: βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, τα βήματα που κάνουμε βοηθούν», είπε ο Ομπάμα στο εβδομαδιαίο του διάγγελμα προς το έθνος, ενώ πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι οι Αμερικανοί ανυπομονούν για αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter