Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος στη Σανγκάη


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου MD-11, καταχωρημένο στη Ζιμπάμπουε συνετρίβη ενώ απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Σανγκάης το Σάββατο, μετέδωσαν κρατικά κινεζικά ΜΜΕ.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν επτά μέλη πληρώματος, μετέδωσε το Νέα Κίνα. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί, ένα εξ αυτών βαριά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το αεροσκάφος είχε προορισμό το Κιργιστάν.Πυκνός καπνός υψωνόταν στο αεροδρόμιο Πουντόνγκ και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο της συντριβής, κατά το ίδιο πρακτορείο.
Η συντριβή σημειώθηκε στις 07:40 τοπική ώρα [01:40 ώρα Ελλάδας], όταν το αεροπλάνο, που επιχειρούσε απογείωση, βγήκε από τον διάδρομο και προσέκρουσε σε αποθήκη, η οποία έπιασε φωτιά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου δεν έκανε κανένα σχόλιο για το δυστύχημα, περιοριζόμενη να αναφέρει ότι έκλεισε τον διάδρομο, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πενήντα πτήσεις, αλλά κατά τα λοιπά δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις από-προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Σανγκάης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου