Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ιατρικές ελλείψεις σε Θεσσαλονίκη!

Μόλις 25 ασθενοφόρα οχήματα και 200 άτομα προσωπικό εξυπηρετούν ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης, γεγονός που, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, είναι...άκρως επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών.

Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό, αλλά και η παλαιότητα πολλών ασθενοφόρων αποτελούν καίρια ζητήματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, σε κάθε 25.000 κατοίκους αντιστοιχεί ένα ασθενοφόρο, τη στιγμή που το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκη διαθέτει μόλις 25 οχήματα και 200 άτομα για όλο το νομό! "Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 40 ασθενοφόρα και 400 άτομα προσωπικό" τονίζει στον "Αγγελιοφόρο" ο Βαγγέλης Βαγγέλογλου, εργαζόμενος του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, η κατάσταση επιδεινώνεται περισσότερο καθώς εκτός από τα επείγοντα προνοσοκομειακά περιστατικά το ΕΚΑΒ καλείται να καλύψει καθημερινά περίπου 40 αιτήματα ασθενών ιδιωτικών κλινικών και δευτερεύουσες μεταφορές ασθενών από τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Παπαγεωργίου και Άγιος Παύλος. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία, δεν διαθέτουν, παρότι προβλέπει ο νόμος, ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ΕΚΑΒ.
Τραγική είναι η κατάσταση και στις περιφερειακές πόλεις, αφού στα Γιαννιστά, στο Κιλκίς, στην Έδεσσα και την Χαλκιδική υπάρχει μόλις ένα ασθενοφόρο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων σε κάθε πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter