Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Δύο νεκροί στη Θεσσαλονίκη από Η1Ν1!!!


Ένα 16χρονο αγόρι που νοσηλευόταν με ανοσοκαταστολή και συγχρόνως νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης έχασε χθες τη ζωή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το αγόρι παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας και πολυοργανική ανεπάρκεια.
Την Παρασκευή έχασε τη ζωή του ένας 70χρονος με ιστορικό βαρύτατης πνευμονικής ίωσης και ανοσοκαταστολής που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης.
Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Βόρειας Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρίδου, διερευνάται αν ο ιός της νέας γρίπης επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη κατάσταση των δύο παραπάνω ατόμων.
Στο μεταξύ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται με τον ιό της νέας γρίπης ένα αγοράκι 7,5 ετών, χωρίς υποκείμενη νόσο και ένα κορίτσι 11 ετών με ενεργό φυματίωση. «Σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 15 άνθρωποι στους οποίους εντοπίστηκε ο ιός της νέας γρίπης» σημειώνει η κ. Λεπτοκαρίδου και τονίζει ότι «τώρα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η χορήγηση του εμβολίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter