Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Δράση για το κλίμα από !!!επαρχία!!! του Καναδά

Το Κεμπέκ έχει την πρόθεση να μειώσει τις εκπομπές αερίων φαινομένου του θερμοκηπίου κατά 20% σε σχέση προς τα επίπεδα του 1990, με χρονικό ορίζοντα το 2010, όπως τόνισε την Δευτέρα από το Μόντρεαλ ο πρωθυπουργός της καναδικής επαρχίας Ζαν Σαρέστ.

«Ο στόχος αυτός μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα πάνω ανάλογα με τα αποτελέσματα των διεθνών διαπραγματεύσεων και ανάλογα με τις δεσμεύσεις των κυριότερων οικονομικών εταίρων του Κεμπέκ», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση.

Ο ίδιος επέκρινε ανοικτά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τονίζοντας πως οι φιλοπεριβαλλοντικοί στόχοι της Όταβα «παραείναι ισχνοί».

«Αυτός ο στόχος ανταποκρίνεται σε αυτόν της ΕΕ και συνιστά τον πλέον φιλόδοξο στην Βόρειο Αμερική», τόνισε από την πλευρά της μία συμμαχία οικολογικών οργανώσεων, που χαιρέτισε την πρωτοβουλία του «κεμπεκουά» πρωθυπουργού.

Όσον αφορά την υπερθέρμανση του κλίματος, «το Κεμπέκ παραμένει πρωτοπόρο στη Βόρειο Αμερική», προσθέτει η ίδια συμμαχία και στηλιτεύει «την όλο και περισσότερο επιβεβαιωμένη απραξία της καναδικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, της οποίας ο στόχος είναι το 3%, το χαμηλότερο επίπεδο των βιομηχανικά προηγμένων χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter