Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Υπομονή ζητά από τους Αμερικανούς ο Μπαράκ Ομπάμα


Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τους Αμερικανούς να δείξουν υπομονή στο θέμα της οικονομίας τονίζοντας ότι η πρόσφατη ασιατική περιοδεία του είναι κρίσιμης σημασίας για τις αμερικανικές εξαγωγές, σε μία προσπάθεια να αντικρούσει όσους τον κατηγορούν ότι γύρισε με «άδεια χέρια» .

Με την ανεργία να βρίσκεται στο ποσοστό ρεκόρ του 10,2% και την άλλοτε δυσθεώρητη δημοτικότητά του να παίρνει την κατιούσα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει λίθο επί λίθου στην προσπάθειά του για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.«Μπορεί να απαιτήσει χρόνο, αλλά σας υπόσχομαι το εξής: βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, τα βήματα που κάνουμε βοηθούν», είπε ο Ομπάμα στο εβδομαδιαίο του διάγγελμα προς το έθνος, ενώ πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι οι Αμερικανοί ανυπομονούν για αποτελέσματα.
Χθες δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup έδειξε ότι το ποσοστό αποδοχής του έργου του Ομπάμα έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 50%, ένδειξη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υφίσταται τις συνέπειες της μακράς αντιπαράθεσης γύρω από το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης και της οικονομίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 49% των Αμερικανών εγκρίνουν τις επιδόσεις του Ομπάμα. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Κίνιπιακ την περασμένη Τετάρτη είχε αναφέρει παρόμοια αποτελέσματα, με την υποστήριξη στον Ομπάμα να βρίσκεται στο 48%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου