Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Πέφτει ο Σαρκοζί!


Απότομη πτώση πέντε μονάδων παρουσίασε η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ενώ και ο υπουργός Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν είδε τα ποσοστά του να κατρακυλούν μετά από τις αναφορές του για τον σεξοτουρισμό, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις.
Ενώ πλέον μοιάζει με έναν αντίπαλο που "μπορεί να νικηθεί".

Σε μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA ο Νικολά Σαρκοζί έρχεται δεύτερος στο δεύτερο γύρο εκλογών για την προεδρία, αν αντίπαλός του είναι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο σοσιαλιστής, Ντομινίκ Στρος Καν, με ποσοσό 49% και 51% αντίστοιχα.

Αντίθετα, ο Σαρκοζί φαίνεται να κερδίζει έναντι των πέντε άλλων υποθετικών του αντιπάλων. Θα έπαιρνε το 51% των ψήφων αν αντίπαλός του ήταν ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος Φρανσουά Μπαϊρού, 53% έναντι της αρχηγού των Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί και 55% έναντι της πρώην αντιπάλου του, της Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Μια άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτο Ifop που διενεργήθηκε για το περιοδικο Paris Match, δείχνει ότι το ποσοστό επιδοκιμασίας του έργου του Σαρκοζί έχει μειωθεί κατά 6 μονάδες και έπεσε στο 39% το Νοέμβριο, με
Το βαρόμετρο του Ινστιτούτου BVA για την Express-Orange-France-Inter έδειξε ότι το 42% των ερωτηθέντων έχουν "καλή άποψη για τον κ.Σαρκοζί ως πρόεδρο της Γαλλίας", ενώ τον προηγούμενο μήνα το ίδιο ποσοστό βρισκόταν στο 47%. Αντίστοιχα, όσοι δήλωσαν ότι έχουν "άσχημη γνώμη" για τον Γάλλο πρόεδρο αυξήθηκαν κατά 5%, φθάνοντας το 54%, ενώ το 4% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Στο ερώτημα αν ο Νικολά Σαρκοζί από την εκλογή του τον Μάιο του 2007 έχει κάνει "περισσότερο καλό ή περισσότερο κακό" από τη θέση του προέδρου, το 50% απάντησε αρνητικά, το 47% θετικά, ενώ το 3% δεν απάντησε. Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε από το Ινστιτούτο LH2, to 58% των Γάλλων κρίνει "αρνητικά" την δράση του Νικολά Σαρκοζί.

Πτώση στα ποσοστά τους παρουσιάζουν από τον Ιούνιο ο Φρεντερίκ Μιτεράν, ο οποίος έχασε 15 ποσοστιαίες μονάδες (33%) και ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, που "έπεσε" κατά 9 μονάδες (33%). Τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά της, που έφτασαν στο 53%, παρουσίασε η υφυπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ράμα Γιαντέ.

Οι δύο δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεφώνου στις 23 και 24 Οκτωβρίου σε 968 άτομα ηλικίας από 18 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter