Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Η ΝΑΣΑ ανακάλυψε νερό στη Σελήνη


Tα πρώτα αποτελέσματα από την εκτόξευση πυραύλου προς τη Σελήνη στις αρχές του μήνα (9 Οκτ.) έδειξαν την ύπαρξη νερού στη Σελήνη.

 Τα πρώτα στοιχεία του δορυφόρου της NASA LCROSS μετά την πρόσφατη «έκρηξη» που προκάλεσαν στην επιφάνεια της Σελήνης με την διπλή πρόσκρουση δύο πυραύλων, αποκαλύπτουν την ύπαρξη νερού στα βάθη του κρατήρα Cabeus.

Οπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της ΝΑSA: "Η ανακάλυψη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο αναφορικά με την κατανόηση της Σελήνης".«Ξεκλειδώνουμε τα μυστικά του πιο κοντινού μας γείτονα και κατ'Α επέκταση του ηλιακού μας συστήματος» ανέφερε ο Michael Wargo, επικεφαλής των ερευνών της NASA στη Σελήνη. "Η Σελήνη κρύβει πολλά μυστικά και το LCROSS προσφέρει νέα στοιχεία στην προσέγγιση και κατανόησή τους»

Η επιστημονική κοινότητα αναζητούσε εδώ και χρόνια την πηγή σημαντικών ποσοτήτων υδρογόνου που είχαν παρατηρηθεί στους πόλους της Σελήνης. 

Η ανακάλυψη νερού από το LCROSS, που ίσως βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες και έκταση από ότι περιμένουμε, ρίχνει φως σε αυτή την αναζήτηση. 

"Αν αυτό το νερό είναι δισεκατομμυρίων χρόνων, αυτές οι πολικές ψυχρές παγίδες που το διατηρούν θα μπορούσαν να κρύβουν το μυστικό της ιστορίας και εξέλιξης του ηλιακού συστήματος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα στοιχεία που έχουν αποκαλυφθεί μέσα σε παγετώνες στη ΓΗ» προσθέτουν οι εκπρόσωποι της NASA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου