Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Απεργία πείνας για την πείνα!

Πάνω από 60 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα παραστούν στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Διατροφική Ασφάλεια, που διεξάγεται τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ Ζακ Ντιούφ έκανε 24ωρη απεργία πείνας το Σάββατο με στόχο να επισημανθεί το φλέγον παγκόσμιο πρόβλημα του χρόνιου υποσιτισμού, εν όψει της συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την διατροφική ασφάλεια.

Ο Ντιούφ άρχισε την απεργία πείνας αργά την Παρασκευή, και κοιμήθηκε στα κεντρικά γραφεία του FAO στη Ρώμη σε ένα πρόχειρο στρώμα, ανέφερε ο ΟΗΕ σε ανακοινωθέν του.

Ακόμα, κάλεσε τους «καλοπροαίρετους ανθρώπους παντού» να συμμετάσχουν και αυτοί στην απεργία πείνας που κήρυξε, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα κάνει κι αυτός απεργία πείνας, σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με το FAO. «Ελπίζω ότι με αυτές τις χειρονομίες θα ενημερώσουμε περισσότερους, και θα δημιουργήσουμε πίεση από την κοινή γνώμη ώστε να διασφαλιστεί πως αυτοί που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση θα το κάνουν», δήλωσε ο Ντιούφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter