Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Πράσινο σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Ενα «πράσινο» δημοτικό σχολείο θα αποκτήσει ο δήμος Συκεών, καθώς τη Δευτέρα προγραμματίζεται η κατεδάφιση πέντε παράνομων κτισμάτων, μεταξύ των οδών Βορείου Ηπείρου και Καραϊσκάκη στη συνοικία της Εθνικής Αντίστασης.

Η διαδικασία της διοικητικής αποβολής των καταπατητών της οικοπεδικής έκτασης ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, ενώ ο δήμος εξασφάλισε ποσό 1.100.000 ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως προβλεπόμενη
αποζημίωση των νόμιμων δικαιούχων. Τη δέσμευση του συγκεκριμένου οικοπέδου για την κατασκευή δημοτικού σχολείου εισηγήθηκε ο δήμαρχος Συκεών στις 12 Δεκεμβρίου 1996.

«Αψηφήσαμε τα πολλαπλά προβλήματα που ανέκυψαν, καθώς και τις συνήθεις πλέον απειλές και συκοφαντίες από πλευράς ιδιωτικών, εργολαβικών και οικονομικών συμφερόντων, που επιχείρησαν πολλές φορές να μας εμποδίσουν δρώντας παρασκηνιακά», επισήμανε ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Το έργο δημοπρατήθηκε και σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του 8ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των 8ου-10ου Δημοτικών (στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Τσαρουχά). Το «πράσινο» σχολικό κτίριο έχει μελετηθεί βάσει της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, με μικρή κατανάλωση ενέργειας και περιβαλλοντικό σχεδιασμό και ευαισθησία.

«Ο προγραμματισμός μας αποδίδει. Με δημοτικούς πόρους εξαγοράζουμε και απαλλοτριώνουμε οικόπεδα, δημιουργώντας ένα απόθεμα γης για την κατασκευή σχολείων. Την περίοδο 2004-2009 δαπανήσαμε περισσότερα από 7.500.000 ευρώ για το σκοπό αυτόν, αποτρέποντας τον κίνδυνο αποχαρακτηρισμού και οικοδόμησης χαρακτηρισμένων για εκπαιδευτικούς σκοπούς χώρους», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter