Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Ο Σαμαράς θα πάρει την προίκα του Αβραμόπουλου!

Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με δηλώσεις που έκανε την Τρίτη, έχοντας δίπλα του τον μεσσήνιο πολιτικό. Συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να πείσουμε όσους έφυγαν να γυρίσουν πίσω, είπε ο κ. Αβραμόπουλος.
Η αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ αρχίζει από τώρα, με τη στήριξη της υποψηφιότητάς μου από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς χαιρετίζοντας τη δήλωση στήριξης.

Η εκλογή αρχηγού δεν έχει να κάνει με προσωπικά συναισθήματα, ξεκίνησε τη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ αίσθηση προκάλεσε η κοινή εμφάνιση των δύο πολιτικών. Ακολούθως πρόσθεσε ότι όσες φορές η ΝΔ ηττήθηκε, ήταν επειδή απομακρύνθηκε από τις αρχές της ή απογοήτευσε με συμπεριφορές αλλαζονικές.

«Πρέπει να αποδείξουμε στους ψηφοφόρους ότι αλλάζουμε» είπε ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι μετακινούμενη εκλογική μάζα που πρέπει να την περισυλλέξουμε. «Συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να πείσουμε όσους έφυγαν να γυρίσουν πίσω» είπε.

H επιλογή του Αντώνη οδηγεί σε μεγαλύτερη συνοχή, σε διασφάλιση της ενότητας, σε μια παράταξη θεσμών και αρχών, σε ένα ανοιχτό κόμμα με δημοκρατική λειτουργία» ανέφερε.

Παίρνοντας το λόγο ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε τη στήριξη της υποψηφιότητάς του και πρόσθεσε πως στο συνέδριο αποδείχθηκε ότι η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει.

«Είχα υπόψη μου να αρχίσει η αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος μετά την εκλογή προέδρου, αλλά η αμφίπλευρη διεύρυνση αρχίζει από τώρα» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Αφορά όχι μόνο τους ψηφοφόρους της ΝΔ που ψήφισαν άλλα κόμματα, αλλά και τη μεγάλη δεξαμενή εκείνων που μας γύρισαν την πλάτη, που δεν ήρθαν να ψηφίσουν».

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αβραμόπουλος υπέγραψαν κοινή διακήρυξη αρχών και αμοιβαίων δεσμέυσεων.

Αντίδραση από τη Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται κατά την ομιλία της το βράδυ της Τρίτης στο Γκάζι.

Ερωτηθείς για τις δικές του προθέσεις, σε περίπτωση β' γύρου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κάποιον από τους δύο άλλους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ.

«Δεν δίνω δαχτυλίδια. Ο κόσμος δεν είναι πρόβατα» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Παράλληλα, επανέλαβε τον ανησυχία του για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ, έτσι όπως διαμορφώνεται το κλίμα πόλωσης στην κούρσα για τη διαδοχή.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου