Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Αποσύρει 14 000 000 φορτιστές η Nokia!

Ο πρώτος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, η εταιρεία Nokia, αποφάσισε να ανακαλέσει περίπου 14 εκατομμύρια ελαττωματικούς φορτιστές κατασκευασμένους από την BYD, έναν από τους υπεργολάβους της, οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν ηλεκτρικές εκκενώσεις.

«Πρόκειται για περίπου 14 εκατομμύρια φορτιστές που έχουν διατεθεί σ' όλο τον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΟΚΙΑ Τζέιμς Έθεριτζ, διευκρινίζοντας ότι θα αντικατασταθούν δωρεάν. Ο φινλανδικός όμιλος αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο ούτε τραυματισμός από τους φορτιστές αυτούς.

Η Nokia διευκρινίζει πως οι φορτιστές που ανακαλούνται είναι τα μοντέλα AC-3E και AC-3U, που κατασκευάσθηκαν από τις 15 Ιουνίου ως τις 9Αυγούστου 2009, καθώς και το μοντέλο AC-4U, που κατασκευάστηκε από τις 13 Απριλίου ως τις 25 Οκτωβρίου 2009.

Ο φορτιστής AC-3E διατέθηκε στην Ευρώπη και οι δύο άλλοι πωλήθηκαν στη βόρεια και τη λατινική Αμερική, προσθέτει η Nokia. Η εταιρεία διευκρινίζει πως οι καταναλωτές μπορούν να εξακριβώνουν στον ιστότοπο της επιχείρησης στο Ίντερνετ αν ο φορτιστής τους είναι μεταξύ αυτών που θεωρούνται εν δυνάμει επικίνδυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter