Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αποφασίζουν για την αύξησή τους!!!

Μετά το σκάνδαλο για τα έξοδα των μελών του Βρετανικού Κοινοβουλίου, (που βάρυνε και τα δύο μεγάλα κόμματα της Βρτανίας), εφαρμόστηκε αυστηροί έλεγχοι και περικοπές στα έξοδα και στις παροχές των Βρετανών βουλευτών.

Αυτό ήταν λίγο πολύ γνωστό.
Το νέο είναι πως, πλέον, οι Βρετανοί βουλευτές σητούν αύξηση στον μισθό τους.

Πλεόν, μεγάλος αριθμός Βρετανών βουλευτών εκφράζει τώρα το αίτημα της αύξησης του ετήσιου μισθού τους μέχρι και 40.000 λίρες ώστε να φθάσει στο ποσό των 100.000 λιρών.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι Βρετανοί φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν αρνητικά το αίτημα αυτό και ο πρόεδρος της οργάνωσης τους δήλωσε στην εφημερίδα "Ντέιλι Εξπρές” πως “ η τυχόν αύξηση στο μισθό των βουλευτών θα τους κάνει περισσότερο και επικίνδυνα άπληστους”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το αίτημα των βουλευτών για την αύξηση στο μισθό τους. Η πολιτική όμως που ακολουθεί είναι της μείωσης των κρατικών δαπανών καθώς συνέστησε στους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος να αποδεχθούν τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής της Βουλής για την κατάργηση όλων σχεδόν των εξόδων που δικαιολογούσαν μέχρι σήμερα οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter