Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Η μαγεία της Disney ζωντανεύει στη Κίνα

Ύστερα από πολυετείς συζητήσεις με τις δημοτικές αρχές και με τα σχέδια της Disney να έχουν την υποστίρηξη των Κινεζικών αρχών, μπαίνει στην τελική ευθεία η Disneyland της Σανγκάης.

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε 3,59 δις $ σύμφωνα με την Wall Street Journal και άμα κρίνουμε από τα πάρκα σε ΗΠΑ και Γαλλία, μάλλον η απόσβεση θα γίνει σύντομα.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στο δήμο της πόλης και την εταιρεία Walt Disney είχαν ξεκινήσει εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Τον περασμένο Ιανουάριο τα δύο μέρη συμφώνησαν στα βασικά ζητήματα, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι έληξαν και οι συνομιλίες αναφορικά με τις λεπτομέρειες του σχεδίου. Το πάρκο θα αναγερθεί στην Νέα Περιοχή του Πούντονγκ στα ανατολικά της Σαγκάης, αλλά υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν άλλα τέσσερα με πέντε χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η αρχική φάση του σχεδίου.

«Η Κίνα είναι μία από τις πιο δυναμικές, πιο συναρπαστικές και πιο σημαντικές χώρες στον κόσμο, και η έγκριση του σχεδίου σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για τη Walt Disney», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Ρόμπερτ Άιγκερ. Η Disney λειτουργεί ένα θεματικό πάρκο και στο Χονγκ Κονγκ.
Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, η έγκριση επιτρέπει στην Disney και στους συνεργάτες της στην Σανγκάη να προχωρήσουν σε συμφωνία κατασκευής και λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter