Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Τι να ανεκτούμε πρώτο!

Ο ΟΗΕ είχε ανακηρύξει το 1995 «Έτος Ανεκτικότητας», σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την ανάγκη αποδοχής του διαφορετικού στις ανθρώπινες σχέσεις. Φυσικό επακόλουθο ήταν η καθιέρωση της Παγκόσμιας Μέρας Ανεκτικότητας την 16η Νοεμβρίου κάθε χρόνου, αρχής γενομένης από το 1996. Γιατί «η ανεκτικότητα και η εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες κοινωνίες δεν χτίζεται σε ένα βράδυ, αλλά χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια», σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό.
Αυτό είναι το επίσημο κείμενο του ΟΗΕ.

Εμείς, όμως;
Εμείς τι να ανεκτούμε; Να ανεκτούμε, μήπως τα σκάνδαλα, που ποτέ δεν πρόκειται να σταματήσουν σε καμία κυβέρνηση, στον αιώνα τον άπαντα. Στους νόμους, τους οποίους τους αποφασίζουν οι ίδιοι αυτοί, που μπλέκονται στα σκάνδαλα.
Να ανκτεούμε τα κονδύλια για την παιδεία, που κάθε χρόνο γίνεται φιλότιμη προσπάθεια για να μεγαλόσουν, αλλά τα ******** δεν ανεβαίνουν.

Να ανεκτούμε το μπαλάκι, το οποίο δεν σταθεροποιείται ποτέ σε κάποιον άνθρωπο, Υπουργείο ή κυβέρνηση.
Τον πόλεμο στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, την κλιματική αλλαγή, τον υποσιτισμό, την Τηλε-βλακεία, τον Κόκκαλη (που ακόμα παραπονιέται για το γκολ που έβαλε ο καημένος ο Ηρακλής), μήπως την Μοναχόπολη και τον γιο του ταχυδρόμου.... ή ......ή ....

Σας λεφτιαξα την διάθεση...εε;

Μην ανυσηχείται, το θέμα θα ερευνιθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter