Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Νέα δεδομένα στη μάχη της διαδοχής!

Νέα δεδομένα δημιουργούνται και πάλι στη Νέα Δημοκρατία, μετά από τη συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της κα Μπακογιάννη, έχοντας την στο πλευρό του, και αφού το σαββατοκύριακο που πέρασε είχε επαφές και με την πλευρά των Σαμαρά-Αβραμόπουλου.

Δυνατή Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Νέα Δημοκρατία, τόνισε χαρακτηριστικά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Πρόσθεσε επίσης στις δηλώσεις του ότι η παράταξη έχει ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα, αυτή του κοινωνικού φιλελευθερισμού, και δεν συμπιέζεται από τις ετικέτες του παρελθόντος. Κατέληξε δε ότι «η πολιτική πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη εγγυάται την ενότητα της παράταξης μας την επόμενη μέρα».

Από την πλευρά της, η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι στόχος μας είναι η ανανέωση σε ιδέες και πρόσωπα, και ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα της εκλογής νέου αρχηγού. «Στις 29 Νοέμβριου θα αποφασίσουμε αν η ΝΔ θα είναι κόμμα εξουσίας ή διαμαρτυρίας», είπε χαρακτηριστικά.

Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει το βράδυ, μιλώντας στη Λαμία. Στη Λειβαδιά, πάντως, τόνισε με νόημα ότι το χθες ήταν οι μηχανισμοί, η ΝΔ του αύριο είναι το σύστημα της κοινωνίας και της βάσης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος περισσότερες πληροφορίες σχολίασε ότι κάθε στέλεχος της παράταξης έχει το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής. Την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπροστά στους νέους κοινούς αγώνες.

Ενώ οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν, ο Π. Ψωμιάδης, σε επιστολή τους προς τους συνυποψήφιους του, Ντ. Μπακογιάννη και Α. Σαμαρά, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να προαχθεί η ενότητα του κόμματος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Λευτέρης Ζαγορίτης περισσότερες πληροφορίες τόνισε ότι υπάρχουν στελέχη που ξεφεύγουν από τα όρια, κάνοντας κακό και στους ίδιους και σε αυτούς που υποστηρίζουν. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επόμενη μέρα, που δεν πρέπει να πληγωθεί η ενότητα, υπογράμμισε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, οι περιοδείες των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ συνεχίζονται και σήμερα. Η κα Μπακογιάννη θα μιλήσει στον Βόλο, ενώ ο κ. Σαμαράς περιοδεύει σε Θήβα, Λειβαδιά και Λαμία. Ο Π. Ψωμιάδης περιοδεύει στη Θεσσαλία.

Στο μεταξύ, μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί που θα στηθούν οι 1500 κάλπες σε όλη τη χώρα, ενώ την Τρίτη θα αποσταλούν 370.000 επιστολές στα μέλη του κόμματος.

Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται να υποβάλει τη ανεξαρτητοποίηση του στον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter