Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Συνεργασία Εκκλησίας-Τέχνης

Διακόσιοι είκοσι πέντε καλλιτέχνες, κυρίως Ιταλοί, θα συμμετάσχουν σε μία συνάντηση με τον Πάπα στις 21 Νοεμβρίου με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ πολιτισμού και θρησκείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού για θέματα πολιτισμού, μονσινιόρος Τζιανφράνκο Ραβάζι.

«Αυτή η συνάντηση δεν είναι μία ακρόαση του Πάπα ανοικτή σε κάθε καλλιτέχνη ή αποκλειστικά σε εκείνους που είναι χριστιανοί, αλλά πρόκειται για μία στιγμή που αντιπροσωπεύει τη βούληση για διάλογο ανάμεσα στην Εκκλησία και τον κόσμο της τέχνης, οι οποίοι αναγκαστικά θα αναπτυχθούν σε μεταγενέστερα στάδια με διάφορους τρόπους», δήλωσε ο μονσινιόρος Ραβάζι, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

Οι καλλιτέχνες που έχουν προσκληθεί σε αυτήν τη συνάντηση στην Καπέλα Σιξτίνα εκπροσωπούν όλες τις τέχνες: τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική, τη λογοτεχνία και τη μουσική.

Από τον τομέα των πλαστικών τεχνών ανάμεσα σε πολλούς άλλους θα παρευρεθούν ο Ιταλός γλύπτης Αρνάλντο Πομοντόρο και ο Μεξικανός γλύπτης Σεμπαστιαν, ο Μεξικανός ζωγράφος Γκουστάβο Ασέβες, ο Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα, ο Ιταλός επίσης αρχιτέκτονας Μάριο Μπότα καθώς και ο Αμερικανός ειδικός στην τέχνη του βίντεο Μπιλ Βιόλα.

Από τον τομέα της μουσικής, τη συνάντηση θα παρακολουθήσουν οι συνθέτες Άρβο Παρτ από την Εσθονία και οι Ιταλοί Ένιο Μορικόνε και Άντζελο Μπραντουάρντι.

Αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί 45 χρόνια μετά από μία παρόμοια συνάντηση στην Καπέλα Σιξτίνα, όταν ο Πάπας Παύλος VI είχε απολογηθεί για τον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία αντιμετωπίζει τους καλλιτέχνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter