Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Η ρύπανση του Πηνειού!

Ρύπανση στις όχθες του Πηνειού ποταμού στην πόλη της Λάρισας διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες από υπαλλήλους της υπηρεσίας προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος της νομαρχίας.

Συγκεκριμένα μετά από καταγγελίες πολιτών, η νομαρχία διενήργησε αυτοψία σε χώρο που βρίσκεται στην όχθη του Πηνειού και φιλοξενεί ιπποφορβείο σε πρόχειρες εγκαταστάσεις. Εκεί υπήρχαν απορρίμματα οργανικά και μη, πεταμένα σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα. Σε ανακοίνωσή της η νομαρχία Λάρισας καλεί το Δήμο να μεριμνήσει για τον καθαρισμό του χώρου και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.

Για ασαφές νομικό πλαίσιο και αλληλοεπικάλυψη ευθυνών μεταξύ Δήμου, Νομαρχίας και Περιφέρειας σχετικά με τους καθαρισμούς στον Πηνειό έκανε λόγο από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης. Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ είπε χαρακτηριστικά ότι οι «όχθες του ποταμού ανήκουν στην αρμοδιότητα της νομαρχίας και όχι του Δήμου, ο οποίος από ευαισθησία πραγματοποιεί ούτως ή άλλως εκτεταμένους καθαρισμούς».

Μάλλον όσες κυβερνήσεις και να αλλάξουν στην Ελλάδα το Περιβάλλον θα είναι σε δεύτερη μοίρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου