Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ρωσία υπέρ κυρώσεων!!!

Η Ρωσία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν, αναφέρει δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Κομερσάντ, το οποίο επικαλείται πηγές στους κόλπους της κυβέρνησης του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Τον τελευταίο καιρό, οι πηγές μας στην κυβέρνηση λένε όλο και συχνότερα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη 100% να υποστηρίξει τις κυρώσεις», αναφέρει η εφημερίδα.

«Το θέμα είναι να συμπέσουν οι εκτιμήσεις των ρώσων και των αμερικανών εμπειρογνωμόνων για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας απόφασης», δήλωσε μια από τις πηγές αυτές στην Κομερσάντ. «Όμως, βεβαίως είναι καλύτερα να καταφέρουμε να συνεργαστεί η Τεχεράνη από το να τής επιβάλουμε κυρώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να την απομονώσουν και τότε δεν θα έχουμε καμία πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στη χώρα αυτή», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «την τελευταία λέξη για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων θα έχουν οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι οποίοι θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (Apec) στη Σιγκαπούρη.

«Οι δυο ηγέτες δεν θα μιλήσουν μόνον για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά θα μπορέσουν επίσης να αποφασίσουν πότε πρέπει να επιβληθούν οι κυρώσεις αυτές κατά του Ιράν», προσθέτει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter