Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Γκρουέφσκι, ο Γελοίος

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα φέρει αντιρρήσεις, τον Δεκέμβριο, για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, αυτό θα σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας.

«Ελπίζω ότι η άλλη πλευρά θα επιδείξει, τη φορά αυτή, διάθεση για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας. Αν όντως επιθυμεί να επιλύσει το ζήτημα αυτό, θα το δούμε τον Δεκέμβριο. Σε περίπτωση, που ορθώσει εμπόδια, τότε αυτό θα αποτελούσε ένα σημάδι ότι στην ουσία δεν επιθυμεί να βρεθεί λύση», ανέφερε ο Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, οι αντιρρήσεις που πρόβαλε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, σχετικά με την ένταξη της χώρας του στην ευρωατλαντική συμμαχία, «αποδείχθηκαν ανεδαφικές για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας και δεν πρέπει να επαναληφθούν, τον Δεκέμβριο, τη φορά αυτή αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ». Ισχυρίστηκε ακόμη πως η χώρα του πράττει ό,τι μπορεί για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος και συμπλήρωσε ότι η επίλυση του ζητήματος αυτού δεν εξαρτάται μόνον από την ΠΓΔΜ, «αλλά και από την άλλη πλευρά».

Τέλος ο Ν. Γκρούεφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η χώρα του θα λάβει θετική απάντηση, τον Δεκέμβριο, για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. «Εμείς κάναμε το μέγιστο από τη μεριά μας. Ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και αναμένουμε και ελπίζουμε να λάβουμε θετική απάντηση τον Δεκέμβριο», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter