Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Συνωμοσία βλέπει η Β.Κορέα!


Η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε την Πέμπτη ότι η «ναυμαχία» στις αρχές της εβδομάδας με τη Νότια Κορέα ήταν μία συνωμοσία της γείτονός της με στόχο να ανατρέψει την παρούσα θετική κατάσταση που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται πως ναυτικά σκάφη από τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα αντήλλαξαν πυρά την Τρίτη, στο πρώτο τέτοιο επεισόδιο των τελευταίων επτά ετών.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό στρατό, ένα βορειοκορεατικό πολεμικό σκάφος παραβίασε τα διαφιλονικούμενα χωρικά ύδατα στην Κίτρινη Θάλασσα και άνοιξε πυρ μετά από τις προειδοποιητικές βολές που έριξε εναντίον του πολεμικό σκάφος της Νότιας Κορέας.

Η Πιονγιάνγκ, ωστόσο, κατηγορεί τη Νότια Κορέα για το «θερμό» επεισόδιο και καταγγέλλει ότι παραβίασε τη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή κοντά στις δυτικές ακτές των δύο χωρών.

«Η ένοπλη σύγκρουση στην Κίτρινη Θάλασσα δεν ήταν κάποιο απλό, τυχαίο περιστατικό, αλλά μία σκόπιμη, σχεδιασμένη πρόκληση από το στρατό της Νότιας Κορέας, που αποσκοπεί στην κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο», αναφέρει η εφημερίδα Rodong Sinmun, κυβερνητικό όργανο.

Η εφημερίδα κατηγορεί το στρατό της Νότιας Κορέας και τις συντηρητικές δυνάμεις ότι σχεδίασαν το επεισόδιο για να μποϊκοτάρουν το «θετικό κλίμα» που διαφαίνεται την παρούσα περίοδο στις σχέσεις των δύο.

Παρότι δεν υπάρχουν νοτιοκορεατικές απώλειες από το επεισόδιο της Τρίτης, το πολεμικό σκάφος της Βόρειας Κορέας υπέστη σοβαρές ζημιές, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter