Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Αναφορές ΜΜΕ της ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας!

Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας έως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, ανέφεραν δύο φιλοκυβερνητικοί τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων, και τόνισαν ότι η χώρα τους είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιρρήσεις της Ελλάδας, για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Ένας μήνας είναι πολύ μικρή περίοδος για να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, η οποία διαρκεί 18 χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια προσέγγιση στις θέσεις μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η Μακεδονία να βρεθεί αντιμέτωπη το Δεκέμβριο με νέα εμπόδια από την Ελλάδα», μετέδωσαν οι δύο αυτοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Οι δύο αυτοί τηλεοπτικοί σταθμοί συμπλήρωσαν ότι, σε περίπτωση αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων, αναφορικά με την ευρωπαϊκή της προοπτική, τον προσεχή Δεκέμβριο, λόγω ελληνικών αντιρρήσεων, η κυβέρνηση θα μπορούσε να προβεί σε νέες μετονομασίες εγκαταστάσεων και υποδομών, με ονόματα από την αρχαιότητα, καθώς και σε τοποθετήσεις νέων αγαλμάτων.

Ακόμη, ο πρόεδρος της FYROM, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε την Κυριακή από την πόλη Στρούμιτσα ότι η κρατική ηγεσία της FYROM ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο ενιαία θέση και στρατηγική στο θέμα της ονομασίας, όσο έχει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter