Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Κατά των ενισχύσεων στο Αφγανιστάν οι Αμερικανοί


Η πλειονότητα των Αμερικανών παραμένει αντίθετη στην αποστολή ενισχύσεων στο Αφγανισταν, την ώρα που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να αποφασίσει επί αυτού του θέματος, προκύπτει από σφυγμομέτρηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.


Παραδόξως όμως, στην έρευνα των CNN/Opinion Research Corporation, ένα ποσοστό 52% τονίζει επίσης πως ο Ομπάμα οφείλει να ακολουθεί τις προτάσεις των στρατηγών του, οι οποίοι είναι αυτοί που εισηγούνται την αύξηση των στρατευμάτων.

«Αυτό το εύρημα αφήνει να εννοηθεί πως μεταξύ των ερωτηθέντων που δεν διάκεινται ευνοϊκά στην αποστολή ενισχύσεων είναι κάποιοι που δεν ήσαν ενημερωμένοι για το αίτημα για ενισχύσεις που είχε εισηγηθεί ο στρατηγός Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο υπεύθυνος σφυγμομετρήσεων του CNN, Κίτινγκ Χόλαντ.

Στη νέα αυτή δημοσκόπηση του δικτύου οι Αμερικανοί φέρονται σχεδόν διχασμένοι ως προς το ερώτημα εάν ο πρόεδρος αργεί να λάβει την απόφασή του για την αποστολή αυτών των δυνάμεων. Από τους 1.018 ερωτηθέντες, το 46% θεωρεί πως ο Ομπάμα αργεί υπέρ το δέον να ανακοινώσει την απόφασή του, ενώ το 50% κρίνει το αντίθετο.

Στην αμέσως προηγούμενη σφυγμομέτρηση του CNN για το ίδιο θέμα, που είχε δημοσιευθεί στα μέσα Οκτωβρίου, το 59% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει πως αντιτίθεται στην αποστολή ενισχύσεων στο Αφγανιστάν.(ant1)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter