Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακηρύχθηκε ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο στη λίστα του περιοδικού Forbes.

Ο Ομπάμα, η δημοτικότητα του οποίου εντός και εκτός αμερικανικού εδάφους, έχει συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από πολλές έρευνες, είναι πρώτος στη λίστα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τον ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, και την τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, μεταξύ των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Στις πρώτες δέκα θέσεις της λίστας βρίσκονται ηγετικές φυσιογνωμίες από το χώρο της πολιτικής, της βιομηχανίας και της οικονομίας.

Στη λίστα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάνκφαιν (18), ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ (14), αλλά και ο Πάπας Βενέδικτος (11). Ο μπιν Λάντεν βρίσκεται στην 37η θέση και η όπρα Γουίνφρι στην 45η.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν στην 29η θέση. Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν βρίσκεται στη λίστα του Forbes.

Στις πρώτες δέκα θέσεις βρίσκονται οι:

1. Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος ΗΠΑ

2. Χου Τζιντάο, πρόεδρος Κίνας 3. Βλαντίμιρ Πούτιν, πρωθυπουργός Ρωσίας 4. Μπεν Μπερνάνκι, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ

5. Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, ιδρυτές του Google 6. Κάρλος Σλιμ, επικεφαλής της μεξικανικής Telmex 7. Ρούπερτ Μέρντοκ, πρόεδρος του ομίλου μμε News Corp.

8. Μάικλ Τ. Ντιούκ, επικεφαλής των πολυκαταστημάτων Wal-Mart 9. Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ 10. Μπιλ Γκέιτς, πρόεδρος του ιδρύματος Bill & Melinda Gates

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter