Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Δυο νεκροί από CO, στη Θεσσαλονίκη!!!


Δυο απίστευτους θανάτους που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της πόλης. Πρόκειται για δυο άντρες από την Ελλάδα, ηλικίας 27 και 28 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στα δωμάτιά τους. Όπως επισήμανε ο ιατροδικαστής Σαμουήλ Ντούγκου Τζάου, από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν προκύπτει ότι και οι δυο άτυχοι νεαροί βρήκαν το θάνατο από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.
«Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και για τα δύο περιστατικά έδειξαν ότι πρόκειται για δηλητήριαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Πιθανότατα πρόκειται για διαρροές που προκαλούνται από ατελή καύση» δήλωσε ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης υπάλληλοι του ξενοδοχείου εντόπισαν νεκρό έναν 28χρονο επιχειρηματία σε δωμάτιο του 5ου ορόφου. Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα υπέρβαρο άτομο, ωστόσο υπήρχαν ενδείξεις όπως το έντονο κόκκινο χρώμα που είχε ο νεκρός που κίνησαν τις υποψίες του. Ο ιατροδικαστής την επόμενη μέρα ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές ότι ο θάνατος του 28χρονου επιχειρηματία οφείλεται πιθανότατα σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Από πληροφορίες προκύπτει ότι αστυνομικοί με ειδικό πραγματογνώμονα πήγαν στο ξενοδοχείο και ενημέρωσαν τους υπεύθυνους, ωστόσο από τον έλεγχο δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, χτες τα ξημερώματα άλλος ένας πελάτης του ξενοδοχείου, ένας 27χρονος εμπορικός αντιπρόσωπος από την Καρδίτσα, άφησε την τελευταία του πνοή σε δωμάτιο του 4ου ορόφου. Ο δεύτερος αυτός θάνατος, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν άφηναν πλέον καμία αμφιβολία. Και οι δύο είχαν χάσει τη ζωή τους από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

Με δηλώσεις του ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι οι αρχές ενημερώθηκαν από τον ιατροδικαστή έγκαιρα ότι πιθανότατα ο πρώτος θάνατος οφείλονταν σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Οπως είπε ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα Πανοράματος και στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας από τον κατάλογο του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. «Δεν διαπίστωσε τίποτα» είπε ο κ.Παπαδόπουλος αναφερόμενος στον έλεγχο που έγινε πριν το δεύτερο θάνατο που σημειώθηκε στο ξενοδοχείο. Για το εάν θα «σφραγιστεί» το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση της ραγματογνωμοσύνης και είναι αρμοδιότητα του ΕΟΤ όπως διευκρινίστηκε από τις αστυνομικές αρχές.
Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές για το περιστατικό ήδη συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου καθώς σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών «στο ξενοδοχείο δεν υπάρχει φύλλο συντήρησης του καυστήρα από το 2005, το οποίο θα έπρεπε να ανανεώνεται κάθε χρόνο». Ηδη οι πραγματογνώμονες από τις μετρήσεις που έγιναν μέχρι στιγμής στα δωμάτια που διέμεναν τα δύο θύματα διαπίστωσαν υψηλές συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα οι οποίες αγγίζουν τα 70ppm.

Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ύπουλο δολοφόνο το μονοξείδιο του άνθρακα καθώς όπως αναφέρουν «μόνο σε περίπτωση που γίνουν άμεσα αντιληπτά τα πρώτα συμπτώματα και αντιμετωπιστούν εγκαίρως, η έκθεση στο δηλητηριώδες αέριο μπορεί να μην είναι μοιραία». Οπως επισημαίνουν «τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει εισπνεύσει την δηλητηριώδη χημική ένωση. «Μέχρι να νιώσει τη δυσφορία λόγω της κακής οξυγόνωσης, ο άνθρωπος που έχει εισπνεύσει μονοξείδιο πέφτει, δεν προλαβαίνει να σηκωθεί και ειδικά αν κοιμάται δεν αντιλαμβάνεται καν την δυσφορία. Το σώμα του παίρνει ένα έντονο ερυθρό-μπλε χρώμα και πεθαίνει. Σε περίπτωση που κάποιος δηλητηριαστεί από μονοξείδιο και αυτό γίνει αμέσως αντιληπτό, δηλαδή μέσα σε λίγα λεπτά, είναι δυνατόν να συνέλθει εισπνέοντας οξυγόνο», διευκρίνισε ειδικός παθολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter