Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ο Χίτλερ; εεε... Προπονητής ποδοσφαίρου!

Η μελέτη -που εκπονήθηκε από μία ένωση παλαιών πολεμιστών- παρουσιάστηκε υπό την μορφή ερωτηματολόγιου με πολλαπλές απαντήσεις και τα 2.000 παιδιά ηλικίας από 9 ως 15 ετών που ρωτήθηκαν έπρεπε να επιλέξουν την σωστή απάντηση.

Το ερωτηματολόγιο δόθηκε την 11η Νοεμβρίου, την ημέρα της επετείου της ανακωχής πριν το τέλος του Α' παγκοσμίου πολέμου, το 1918.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πλειονότητα των παιδιών μπερδεύει τελείως τους δύο παγκοσμίους πολέμους και ότι μία -μειοψηφία ευτυχώς- αγνοεί παντελώς –αυτό καθ' εαυτό- το γεγονός.

Συγκεκριμένα το 77% των παιδιών ηλικίας από 9 ως 15 ετών γνώριζε ότι ο Χίτλερ ήταν ηγέτης του ναζιστικού κόμματος, το 13,5% θεωρεί ότι ήταν αυτός που ανακάλυψε την βαρύτητα το .650 και το 5% απάντησε με σιγουριά πως πρόκειται για έναν γερμανό προπονητή.

Το 61% των παιδιών αυτών, γνώριζε ποιος ήταν ο επικεφαλής της ναζιστικής προπαγάνδας Πάουελς Γιόζεφ Γκέμπελς, αλλά, το 21% πιστεύει ότι πρόκειται για έναν διάσημο Εβραίο που έγραφε σε μία εφημερίδα και το 14% πίστευε ότι ήταν ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Το Ολοκαύτωμα ήταν γνωστό στο 85% των ερωτηθέντων αυτών νεαρών, το Άουσβιτς στο 70%, το 15% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το Άουσβιτς είναι ένα ωραίο πάρκο όπου γίνονται διάφορες εκδηλώσεις.

Όσο για το ποια χώρα χρησιμοποίησε πρώτη την ατομική βόμβα, το 41% απάντησε οι ΗΠΑ, το 31% η Ιαπωνία και το 19% η Γερμανία.

"Ορισμένες από τις απαντήσεις ήταν πραγματικά σοκ για εμάς", παραδέχτηκε ο Ταγματάρχης Τζιμ Πάντον, μέλος της "Ένωσης Παλαιών Μαχητών".

"Οι μαθητές είναι το μέλλον της χώρας μας και είναι σημαντικό να γνωρίζουν την ιστορία!", ανέφερε με έμφαση ο εν λόγω βετεράνος Ταγματάρχης.

Επάνω βλέπετε ένανα από τους γνωστότερους προπονητές ποδοσφαιρικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter