Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Διακοπή downloading παράνομων αρχείων


Την ώρα που Βρετανία ετοιμάζεται, μετά την Γαλλία, να τιμωρεί όσους κατεβάζουν παράνομα αρχεία από το διαδίκτυο με διακοπή της σύνδεσής τους, επετεύχθη μια συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να θέσει όρους στην επιβολή αυτής της ποινής. Μετά από διαμάχη μηνών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να επιτρέπουν την διακοπή των συνδέσεων, αλλά μόνο υπό ορισμένες συνθήκες.

Θα χρειάζεται "μια προαπαιτούμενη διαδικασία δίκαιη και αμερόληπτη" που θα διασφαλίζει "τον σεβασμό της αθωότητας μέχρις αποδείξεως του εναντίον" και "το δικαίωμα να εισακουστεί" προκειμένου να μπορέσει κανείς να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τονίζεται στην συμφωνία.

Μια διατύπωση την οποία ακόμα και ο ευρωβουλευτής Κρίστιαν Ενγκστρομ του σουηδικού Piratpartiet θεωρεί "ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, πιο μεγάλο από όσο θα μπορούσα να ελπίζω".

Αυτή η συμφωνία εξασφαλίζει ότι "οι νόμοι για την 'σταδιακή απάντηση' που ορίζουν την διακοπή της σύνδεσης χωρίς την προαπαιτούμενη, δίκαιη και αμερόληπτη διαδικασία δεν θα αποτελέσουν μέρος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας". Η νέα αυτή συμφωνία δεν ορίζει ποιος θα αποφασίζει για την διακοπή της σύνδεσης, μια απόφαση που θα παίρνουν οι δικαστικές ή οι διοικητικές αρχές.(ΕRΤ3.GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter