Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Περιττοί οι γονείς για την δημιουργία ζωής!

Μέχρι πρόσφατα οι ειδικοί υποστήριζαν ότι για τη σύλληψη ενός ανθρώπινου όντος στο εργαστήριο δεν ήταν καθόλου απαραίτητη η συμμετοχή των ανδρών. Τώρα, από ό,τι φαίνεται, κατέστησαν περιττή τη συμμετοχή και των γυναικών!
Με αυτό τον μάλλον απλοϊκό τρόπο τα διεθνή ΜΜΕ επέλεξαν να προβάλουν μια εξαιρετικά σημαντική επιστημονική είδηση: στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε πρωτοποριακή μέθοδο για να «πείθει» ορισμένα ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα να μεταμορφώνονται σε ανθρώπινα γαμετικά κύτταρα, δηλαδή σε κύτταρα που διαφοροποιούνται είτε σε σπερματοζωάρια είτε σε ωάρια.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτής της έρευνας επιβεβαιώνουν τις μεγάλες προσδοκίες που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα (και όχι μόνο) έχει εναποθέσει στη μελέτη των περίφημων «βλαστικών κυττάρων», αλλά και στις μέχρι χθες αδιανόητες βιοτεχνολογικές και ιατρικές εφαρμογές αυτών των ερευνών.

Φανταστείτε ότι κάποιος αφαιρεί μερικά κύτταρα από το δέρμα σας και τα μεταφέρει σε ένα βιολογικό εργαστήριο. Εκεί, αφού υποβάλει τα κύτταρα του δέρματός σας σε μια σχετικά απλή επεξεργασία γενετικής μηχανικής, καταφέρνει να τους ενσωματώσει τέσσερα γονίδια, η έκφραση των οποίων παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των αδιαφοροποίητων βλαστικών κυττάρων στα ανθρώπινα έμβρυα. Αραγε, τι θα συμβεί;

Περισσότερα στην ηλεκτρονική Ελευθεροτυπία:

http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=99386

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter